uri ilgi

Stories I would like to share

arghh..kisah stress cik azreen…”azreen and the Never ending car incident”…….

on June 27, 2008

arghh..kisah stress cik azreen…”azreen and the Never ending car incident”…….

Pagi ni bangun cam biasa..hari ni ala2 rajin plak nk gosok baju.. sbb kat opis ade Blue and Green week. so sudah menggosok baju punjabi biru… wuwuwu.. beriyer tuh.. lgpon by right today ade June babies celebration kat opis.. so sudah gagau itu kamera mahu pergi opis… sudah angkut laptopn di dalam back pack sbb kononnye mlm ni nk gi YZ copy gambo…

maka sudah bawak kereta macam biasa… masa memula tuh ade rasa sket ajaib kenapa ini kereta gerak sangat lembab… sudah tekan minyak.. rpm sudah naik menggila.. tapi keternye tidak gerak….. dlm hati.. “tapelah.. hari nih bawak keter slow2 je…” sampai2 kat area mint hotel, kter ni dh ala2 tammo gerak.. ku sudah cuak… maka sudah berhenti kat mobil tepi mint hotel…bila berhenti… try lah tekan minyak semula kan… RPM naik menggila lagik.. tapi keter tak gerakk… howaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :((… kot nk mogok pon.. mogok lah masa kat2 rumah.. ni lagik 2 menet nk sampai Technology Park tuh… arrghh.. aku stresss…

then bila keter tammo gerak.. ku matikan enjin dulu.. free gear kejap… then try start keter semula.. start bulih je…. tapiiiiiiiiiiiiiiii.. bila tekan minyak.. bunyi cam mengaum hebat.. tp keter tak gerakk… howaaaaaaaaaaaaa… teponlah abahku…seb baik opis dia tak jauh dr situ gak..dlm blur2 tuh.. ku dok je diam2 dlm keter.. seb baik enjin leh on..masa tuh bulih a atak terpikir nk call AAM siap2.. kunun tunggu abah ku sampai… bila abhku sampai.. dia tanya.. “dah call AAM?” arghh… haiihh.. kalo dh call awal2.. mesti dh on the way.. so call lah AAM… katanye “we will call you back”…

15 menet lepas tuh…… “mananye AAM tak call2 balik??” maka ku call lah hotline semula…

katanye “ouh yang kita cakap kita akan call balik tuh maknanye bila tow truck dh on the way.. kita akan call”

aku : ” erk.. then agak2 bape lama lagik agaknye tow truck sampai?”

agent “hmm dlm masa 1 -2 jam”

aku : arghhh..” hmm lamanye…oklah saya tunggu sini”

================…….==========

15 menet kendian.

aku : erk.. sorry I called already just now.. Just want to confirm..If kene tow, kene caj berapa ek?

agent :within service area free.. cik nye worksyok kat mana?

aku : hmm ntah.. send kat worksyop berdekatan lah kot.

================…….==========

10 menet berlalu

aku : erk.. sorry.. i know i called already just now..hmm but tadi i cakap nk send kat worksyop berdekatan sini kan.. hmm if i decided to send the car to somewhere near my house in sri damansara boleh tak?

agent : boleh je..nanti tow truck dtg.. cik cakap je cik nk tow ke mana..

aku : ouhwwhh.. ok.. sorry i call banyak kali.. 1st time such thing happen.. I cannot think straight

================…….==========

setengah jam kendian…

aku : AAM yer? hmm i called more than half hour ago(aku dh mula start kerek.. bila start kerek.. i speaks in english).. but untill now no one called back.

agent : ni cik wan norazreen yer?

aku : yer.. bape lama lagik tow truck nk sampai nih?

agent : hmm saya tak boleh nk pastikan lah cik.. sbb tade available truck skarang…

aku : eh.. habis tuh.. you nk i tunggu sini bape lama? you cannot expect me to wait at the side of the road for few hours… (howaaaaaaaaa)

agent : yer saya faham.. tapi skarang nih memang tade truck available.. mungkin kene tunggu lagik 1 jam setengah

aku :hah?lamanye lagik.. what if i leave my car here?

agent : cik ade hal ke? kalo cik tinggal kereta situ, bila cik free?

aku :(diam.. sebab stress..diam lagik…..)

agent :cik ade hal ke?

aku : hmm i’ll give you a call back lah..
================…….==========

abahku sudah tanya.. sbb dia nk gi semayang jumaat. masa tuh dh kol 12 ++.. pk pk pk pk.. “hmm abah bawak along gi office kejap.. along nk amik duit.. nanti karang abah gi lah semayang jumaat.. along tumpang tow truck je lah”

================…….===================

around 1 pm kot.. (aku pon lupa lah kol bape)… truck sampai..

mau naik tow truck daaaaaaa…


Sudah naik… wuwuuwuwu

Pandangan sayu dari dalam tow truck😦

Di pendekkan citer, keter ku sampailah ke worksyop yang dituju menaiki tow truck inih..1st time naik tow truck.. So skang ni keter ku sudah masuk klinik… and sudah tahu ape masalahnye.. Siapkanlah wang 4K.. utk menggantikan gearbox… arghhh… kura2 hitam kesayanganku ini memang sangat high maintanance

Kesimpulan yang ku buat, aku nk simpan je keter tuh sampai aku ade wang nk bayo duit operation. in the meantime… aku rasa aku akan tumpang abah ku ke opis.. dan balik menaiki public transport… arrghhh… (kalo keje start kol 8 camner?? )


One response to “arghh..kisah stress cik azreen…”azreen and the Never ending car incident”…….

  1. mama maria says:

    adeiiii….sian nye la…x pe la nak wat cemne…saba je la…wuwuwuuwu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: