uri ilgi

Stories I would like to share

Jalan-2 naik Public Transport :P

on June 29, 2008

woooo. rasanya the last trip i naik public transport to jalan2 was waayyyy back then.. tak ingat pon bila last naik public transport…. semalam pagi kerja start kol 8.. so pagi  abah ku sudah hantar ke opis sbb

1) keter ku rosak.
2) keter yang ade kat rumah adalah keter manual ( abahkunye keter )
3) ku jarang bawak manual.. so cuak2 nk bawak manual car gi opis ehehhehe (akan bawak bila dlm live or die situation ehehehe )
4) mak ku nk pakai keter tghari ku.. (soo… bukan asalah ku tammo bawak keter tuh gi keje ehheheh )

so sampai opis… baru pasan sudah lupa bawak access card…. warghh sabo je le.. dh lerr hari sabtu pepagi.. sah2 tade org.. ketuk2 pintu.. tak dengo laa plak manusia kat dlm tu.. wuwuwuwu… seb baik tak lama lepas tuh ade org lalu.. mintak tulun bukakkan pintu ehhehe.. Anyway , oklah… wat keje cam biasa.. by right kijer sampai kol 12. tp sbb rasanya cm dh lama tak masuk opis.. maka smlm kijer lah sampai kol 2.. wahaa.. banyak lah kijer siap gak…ok.. itu bukan main story here. time balik, memula memang plan nk jalan ke stesen lrt bt jalil tuh..kalo jalan antara 20-25 menet kot dr opis.(ntah lama tak jalan ke stesen dah.. nnt esok ku timing ) .

ala2 niat bila nk jalan tuh.. cam wat ayat menyedapkan hati kononnnye warm up utk naik gunung wiken depan hheheheh.... akan tetapi…. alaaaaaa… panasnye lah tghari suntuk tuh.. eheheh so sudah ade org ngan rela hati nk send ke lrt stesen.. wehuuuu… hehehhehe…(batal niat nk jalan semlm )

sampai lrt sudah amik tiket ke masjid jamik..sambil pk2 nk terus naik bas ke.. or nk jenjalan kejap.. eheehe.. last2 amik keputusan nk makan lunch kat cm.. waahh.. lama dh tak makan kat “Warung Anda” kat atas cm tuh.. Naik2 cam “eh.. mana kedainye?kosong je kat tetengah tuh..” skali nampak ade sign kat depan pintu

“warung anda telah berpindah ke belakang”

wahaaa.. siap signboard tuh.. glamer tak glamer tuh..
ehehhe..

Kat “warung Anda” nih, dulu2 masa zaman belajo kat MMU, naik bas dr cyber turun kl sbb bsd nk bslik rumsh kat2 area hsbc tuh.. so asal sampai kl je, mesti singgah cm makan daging masak merah ke, tomyam campur ke… kedai ni portion tomyam dia memang leh tahan banyak.. selalu leh makan 2 org ehehe..tpi memandangkan saya seorang je smlm, so sudah order tomyam campur… nyum nyum…

Makan kat atas nih memang agak panas lah.. esp if you dtg time tghari suntuk.. berpeluh weh dok bawah atap ala2 zinc nih.. ehehe(aku pon tak sure atapnye zinc ke bukan.. ehehe tp mmg ala2 zinc lah pada pandangan mataku

Tapi sejak2 derang pindah ke belakang nih.. cam lagik panas je aku rasa ehehehe ..

anyway, kan ke dulu pernah ku katakan.. ku suka baca buku… tp semenjak2 tk naik public transport nih, buku2 banyak dibeli tapi tak di baca.. so since aku skang giat nk naik public tansport, ku sudah bawak bekal buku 1 eehehe.. Dlm lrt sudah baca sket.. so ni sementara tunggu food sampai.. baca lagik… (suka wat perangai makan sorang2.. sambil baca buku wat hal sendiri…org tgk mesti cam alahaiiii org nih…makan sorang2 je? heheheh ) …
Ini buku yang dh ku beli since dr tahun lepas. sampai berhabuk2 atas almari tuh.. tak berbaca.. and since aku cadang nk beli sequel dia nanti.. maka ku nk kene start baca semula sbb dh lupa hari tuh baca sampai mana eehhehe…. okay… tak lama lepas tuh tom yam ku sampai..

nyum nyum… ehheehe,, puas lah makan ehhehe.. dh habis makan.. jenjalan lah kat cm kejap… banyaknye kedai.. tapi jalan2 cuci mata je lah ehehe.. then tersinggah plak kat kedai buku kat cm tuh.. arghh pantang tgk kedai buku… terbeli plak 2 buku :P… habis membeli, cepat2 balik naik bas.. takut terbeli lagik barang2 lain ehhehehe😛

Balikk lahhhh !! .

sekian saja kisah saya menaiki public transport setelah sekian lama ( eheheh ni cara2 aku nk cuba menyedapkan hati tanpa memikirkan keter ku yang akan mengoyakkan buku bank ku selema beberapa bulan….)



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: