uri ilgi

Stories I would like to share

Lunchie yang panas!!

on July 30, 2008

Lunchie yang panas?? kenapa lunchie yang panas?? ehehhe.. here goes the story…Ouh b4 that wanna tell everyone that my dear Pican is up and moving hoyeahhh…eeheheh On Saturday morning, masa memula drove the Pican, ouh my.. after 3 weeks driving my brother’s Satria, I am glad that i get to drive my beloved Picanto again.. Why?? hmmm cos i simply love my car..… Masa memula pegang stereng Picanto tuh, I was like staring for a while.. cos suddenly the steering feelt so big… Ye lah kan, my brother satria’s steering was relatively small.. so small sampai susahnye lah nk nampak dashboard..but anyway.. bersyujurlah cos ade gak org nk bagi pinjam keter selama 3 minggu ye dak… alhamdulillah..So after staring at my Picanto steering, i finally get use to the big steering again and hapilly looking at the dashboard ahahah.. but seriously, i really need to send the car for a wash… nk hantar keter gi cuci pon tade masa.. bulih ke??

anyway, back to the Lunchie story.. hmm… Faa and kechik ajak gi Dim Sum Buffet at the “Oriental Spoon” in Central Sook, KL central, last saturday. OKlah.. lepas kerja kol 12.. dengan oerut yang sangat lapar sbb tak sempat nk breakfast earlier that day, maka bergegas lah daku gi amik kechik ngan faa.. then terus gi tempat yang di tuju.. we were suppose to come 4 of us with sarah as well, tp sbb sarah ade hal, so we proceed 3 org.. but since the reservation was made for 4 person, so when we mentioned that there was only 3 of us, the clever person sent us at almost the end of the restaurant corner.. Fine with me at first.. Not after my friends realized that our “supposed to be seated” seat was right in front of the serving door.

Kecik ngan Faa masa zaman kegembiraan sebelum menunggu sekian lama

At that time, i was still ok.. cos i didn’t know how is Chinese Dim Sum buffet concept…but after 15-30 minutes, we were waiting but no one sent anything at our table except for the tidbits that we were charged for additional cost….. so, at that time , baru ku sedar, rupa2nya, the concept is like, waiter akan bawak the tray of foods from table to table and asked if you would like to have the dish..
Pinggan kosong sementara menanti

okay, when you talk about this kind of concept, sure lah you will think that, the waiter should bring a rather large number of food on the tray/ trolley kan?? yer lah.. you want to cater for the whole restaurant,kalo 1 trip bawak 2-3 food, logik ke??? and then all the moving here and there waiter and waitresses, tak bulih ke you set 1 person to cater for at least 2 tables?? tak ke senang gituh kan??

but nooooooooooooooOoooooOOOOooo…. they don’t do it that way, few waiters/waitresses brought about 3-4 plates of food each.. so by the time the waiter arrived to the end of the room, the “big amount” of food will be basically impossible to reach us.. and so we waited and waited.. i was being a little bit patient at first.. tape.. sabo… tunggu… but can you imagine, after they sent us the “not mentioned additional cost” tidbits to our table, they basically forgot that they need to put the sauce, send us some foooooodddd.. oohoooo… it was already more than 15 minutes at that time… but we still maintained the patient self… but soon after kechik saw that the person that came in later than us, bit were seated at our supposed to be place, and already being served with more than 2 dishes… wooooooooohhoooo… di kala itu, muka masing2 sudah meluap2… as soon as 1 of the waiter sampai to our table, mmg lah budak tuh free kene lecture…

Ini Tidbits

wehhhh org lapar wehhh… ouh don’t get me started…once i dh mula kerek, wat muka, speaks in a “special tone” with a specific language, then, that’s it….wah.. lepas aksi kerek seketika, masa tuh zaman kegemilangan meja tuh kejap… segala ape food yang ade sumer dia send kat meja kiterang…..

masa tuh mmg cam ape2 makanan yang bulih di send, dia send… so being straight to the point people, kiterang nih, dapat makan gumbira lah hati kembali ye dak.. tade aa nk memarah je sentiasa…….

tapiiiiiiiiii…. tappiiiiiiiiiii….yang terindah hanyalah sementara sahaja….

Lepas zaman kegemilangan yang seketika ituh, keadaan kembali seperti sedia kala.. di mana, makanan tak sempat2 sampai ujung dunia, udah habis di sambar garuda di tgh jalan.. huk huk huk.. apakan daya.. ku malas sudah mahu marah banyak2 kali….

kalo ikutkan hati.. mahu je kuar dan babai kedai tuh..but then pk.. dh makan.. takkan tammo bayo.. ye dak.. (entry aku dh jadi entry malay semula… mengong kejap malay.. kejap english .. hari ni rojak mode yerk)

so bila zaman kegemilangan dh berakhir, muka masing2 kembali bengang.. kechik sampai wat statement “Tak pernah makan sambil marah2 sepenuh masa”….. tp memang pon.. the situation sangat menyakitkan hati dan sanubari.. uhuk uhuk .. Faa dh bape kali mintak pau.. tak dapat2 jugak…kecik dok menanti pau cumil tak sampai2 jugak..

setelah mengetuk2 chopstick dan beberapa kali lauk pauk yang tah hape2 dtg, akhirnya sampailah pau cumil yang kechik nanti2kan……….

Cumil.. tp sebab ini adalah pau kacang, maka saya hanya tangkap gambo sahaja .. kurang gemar sama pau kacang eheheheheh…

and setelah sekian lama jugak.. akhirnya sampai pau yang faa tunggu… egg tart sampai sudah tak sampai2.. maka malas mahu mintak…….

by the time pau ni sampai, actually kiterang dh kenyang sebenarnye… just tak pueh ati sbb mende yang di hajati tak dapek dapek..anyway, lepas habis makan pau, kami pon blah lah…

ehhh… sebelum blah… ku sudah tanya sama itu waitress, “excuse me, do you have any comment/suggestions paper?”

waitress tuh leh wat muka blur… arghhhh.. stresss aku…malas mahu stress kan kepala.. maka sudah amik duit belen.. dan usyar2 kot2 ade some sort of similar box at the counter… ermmmm too bad… tade.. bukan ape.. org nk bg suggestions so that better service should be practice in the future… isy isy… tekad dlm hati tammo mai dah tempat nih…

my judgement : Food was ok..
service : hmm depends on your seat..if you duduk depan2 sket, i think you would be more than happy. and also depends on the waiter/waitress yang jaga meja anda.. kalo dapat yang eficient, wah puas hati.. macam waitress yang jaga meja sebelah kiterang… org tuh sampai lambat dr kiterang, tp dia balik ngan muka yang content and bukan muka kelat okeh..

will i come again?? — hnmmmm thinking.. as for now, maybe not.. tgklah keadaan.

Sakit ati sangat, tk sempat tangkap gambo depan restaurant tuh, so tangkap masa meninggalkan kedai dr escalator ahahah

for photos : http://azreen1006.multiply.com/photos/album/9/Dim_Sum


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: